Masaže

Masaže

Dodir – jedan od prvih i najljepših osjeta. Jedan od najstarijih i najprirodnijih načina prema uravnoteženju i održavanju zdravlja i vitalnosti. Holističkim pristupom i poznavanjem više tehnika te njihovom kombinacijom možemo rješavati različite probleme tijela, te zadovoljavati potrebe klijenta.

Vezivno refleksivna masaža

Refleksnim putem tretirajući kožu i vezivno tkivo revitaliziramo i osnažujemo cijeli tjelesni sustav, jer su svi organi i mišići svojim živćanim završecima povezani sa površinom kože.Djelujemo na zone gdje nalazimo zadebljanja i promjene te na taj način dovodimo do opuštanja i normalizacije tretiranog dijela i organa koji pripadaju toj reflexnoj zoni. Ova tehnika je vrlo djelotvorna u redukciji i eliminaciji celulita.

Gestal – duboka mišićna dekontrakcija

Koristeći podlaktice obrađujemo velike mišićne skupine te dovodimo mišiće i tijelo do potpune opuštenosti, poboljšanja krvne i limfne cirkulacije te cjelokupnog metabolizma.djelujemo sedativno na živčani sustav,dovodimo do vidnog posturalnog poboljšanja kao i do popuštanja napetosti u zglobovima i tetivama.Vrlo djelotvorna u eliminaciji celulita i masnih naslaga.

Limfna drenaža

Djelujemo na cirkulatorni i limfni optok kod zastoja tekućine i edema. Uglavnom do zastoja dolazi zbog slabe cirkulacije. Ovom tehnikom potpomazemo vraćanju tekučine u cirkulatorni sustav te smanjivanju otečenosti i edema, takodje je koristimo kod edematoznog celulita.

Sportska masaža

Intenzivna i jaka masaža kojom djelujemo na mišiće i njihova hvatišta odnosno tetive.Ovom tehnikom pomažemo organizmu u oporavku nakon treninga i napora,zagrijavamo i omekšavamo tkiva, pojačavamo cirkulaciju te pridonosimo bržem odstranjivanju mliječne kiseline iz organizma. Pomažemo u održavanju zdravlja i gipkosti ne samo mišića već i cijelog organizma. Povećavaju se amplitude pokreta,tonus muskulature,ispravljaju posturalne devijacije, te pridonosimo cjelokupnom psiho fizičkom blagostanju.

Zglobna masaža – “Joint work”

Vrlo intenzivna i dinamična masaža kojom djelujemo na zglobove, smanjuje se napetost zglobova, tetivnih hvatišta i ligamenata,povećava se pokretljivost zglobova te amplitude pokreta, stimulacija mišića i prokrvljenosti,te postižemo posturalno uravnoteženje, osjećaj lakoće i oslobođenje napetosti u cijelom tijelu.Takodjer korisna za poboljšanje metabolizma i redukciju celulita.

Pasivni stretching

Kombinacija pokreta iz thai masaže i ayurvede,istezanjem mišića oslobađamo napetosti mišićni i zglobni sustav, djelujemo na povećanje gibljivosti zglobova, poboljšanje mišićne fiziologije, te na ispravljanje svih posturalnih devijacija. Takodjer dovodimo do cijeđenja limfnih kapilara pa pospješujemo limfnu drenažu čime naravno doprinosimo i boljem cirkulatornom optoku. Stretchingom i laganim manipulacijama oslobađamo napetosti ne samo na tjelesnoj razini već i na energetskom nivou. Ovu tehniku možemo prakticirati kao sastavni dio drugih tehnika ili kao zaseban tretman ili proceduru, ovisno o potrebama klijenta.

Thai – tradicionalna thailandska masaža

Istovremeno provodimo masažu i gimnastiku. Putem strechinga meridijana i mišića,manipulacijama,opuštamo tijelo,djelujemo drenažno,povećavamo gibljivost zglobova,poboljšavamo mišićnu fiziologij, te primjenom digitopresure dovodimo do bio-energetske ravnoteže organizma, Tijelo i um se maksimalno regeneriraju. Time se umanjuju sve vrste napetosti i bolnih ukočenosti. Isto tako, vrši se korekcija nepravilnog držanja, uspostavlja se prirodna gipkost u kralježnici, otpušta emotivna napetost, nevoljkost i depresivnost, povećava elastičnost i vitalnost u cijelokupnom tijelu.

Shiatsu masaža

Ublažava boli, glavobolje, migrene, reumatske bolesti i pridonosi boljem osjećanju.
Holistički tretman koji se koristi dodirom i pritiskom akupunkturnih točaka. Sinteza juda, masaže i drevne kineske masaže.

Ayurvedska masaža

Ovom masažom doprinosimo postizanju energetske odnosno psiho-fižičke ravnoteže.na fizičkom nivou djelujemo na ispravljanje i korekciju posture te revitalizaciji i održavanju tjelesnog zdravlja. Na energetskom nivou uravnotežujemo emotivna i duhovna stanja, duboki anti-stres efekt, smanjujemo nervnu i mišićnu napetost,poboljšavamo cirkulatorni i limfni optok. Uskladjujemo tijelo um i duh jer po ayurvedi svaki poremećaj u tijelu upravo i nastaje zbog neravnoteže to troje. Zasigurno jedna od najstarijih tehnika masaže, predstavlja samo jedan segment ayurvede-indijske tradicionalne medicine koja ujedinjuje i zagovara prirodan i zdrav način života-od prehrane, yoge, tehnika disanja i meditacija da bi osvarili ili zadržali vitalnost.

Shirodhara

Jedan od najboljih antistres tretmana.
Kao terapija, shirodhara je posebno korisna kod visokog tlaka, anksioznosti, nesanice, živčanih smetnji, iscrpljenosti, glavobolje, migrene, poboljšanje koncentracije, te dovodi do energetske ravnoteže cijelog tijela. Neprekinuti mlaz ugodno toplog ulja teče po čelu i tjemenu stvarajući stanje duboke relaksacije i smirenosti.

Refleksna masaža stopala

Reflexoterapija na stopalima se temelji na činjenici da je svaki naš organ povezan sa odredjenom zonom ili točkom na stopalu, na stopalu je mapa cijelog tijela u umanjenom obliku. Ako masiramo te refleksne zone ili točke istovremeno stimuliramo i organ koji pripada toj zoni. Istočne medicine već tisućama godina poznaju mape tih refleksnih točaka i koje točke trebamo stimulirati da bi potaknuli tijelo na regeneraciju, revitalizaciju, detoksikaciju te poboljšali rad nekih organa ili uspostavili ili aktivirali zablokiranu energiju u nama.

MADEROTHERAPY – masaža drvenim valjcima

Drveni valjci koji se koriste u maderoterapiji potpuno neinvazivno stimuliraju svaki dio  tijela, a da pri tom ne izazivaju povrede tkiva. Ovaj tehnika je vrlo djelotvorna za:

  • Opuštanje tijela i uma,
  • Stimulaciju limfnog sistema,
  • Eliminaciju toksina,
  • Ubrzanje metabolizma,
  • Razbijanje celulita,
  • Sagorijevanje masti,
  • Tonus i zatezanje,

Raindrop masaža

Raindrop tehnika je nježna metoda masaže kapanjem čistih eteričnih ulja na kralježnicu… Raindrop tehnika bazira se na teoriji da su mnogi tipovi skolioze i ostalih deformacija kralježnice uzrokovani virusom ili bakterijom nastanjenih uzduž leđne moždine. Kako eterična ulja imaju protuupalno, antivirusno i atibakterijsko djelovanje, apliciranjem čistih eteričnih ulja pomažemo organizmu da pokrene vlastiti proces detoksikacije, ujedno eterična ulja donose kisik u stanice pa time pomažu tijelu u procesu oporavka.